söndag 23 oktober 2016

Kamera

Jag såg en så fantastiskt vacker kamera med tutorial hos Tara, jag var bara tvungen att prova! Jag har bigat och skurit själv då jag inte har någon elektrisk skärmaskin, men det gick ganska bra om än det var pilligt att få ihop själva "dragspelet".
Så här blev min variant:

 Jag har hittat några riktigt gamla (från 2010) papper från ScrapHouse och Pion (det röda) - alla designade av Pysselgumman. De har alla vackra namn som "Kyss", "Rosor" och "Rosenröd".
Bilden i linsen är från ett vintageark köpt på Panduro för länge sedan. På bilden har jag använt Glossy Gel för att det ska bli blankt och fint!
 
 En djupdykning i blomsterlådan resulterade i en kombination av röda, rosa, blå och vita blommor. Bladen är olika dies och punchar. Faktiskt har inte blommorna någon stickles på sig denna gång, de är sprayade med en pärlemorskimrande blandning (vatten och Perfect Pearls) och sedan har jag lagt lite metallvax i antikguld på dem.
 
 Alla beslag är målade (mer eller mindre beroende på ursprungsfärg) med svart gesso och sedan behandlade med metallvax i brun koppar och antikguld för att få samma färg, då vissa var av silver, några av koppar, en del svarta och så några i antikguld.
Handtaget är ett plasthandtag jag hittade på en färdigköpt trälåda, det behövdes här så nu är trälådan utan... "Skruven" kommer från min symaskinslåda, "linsen" är en resinram, tofsarna är en die från Marianne design.
 
 Svart pärlband runt kamerans frontlådor. Även det har fått lite metallvax på sig.
 
 Andra sidan är enkel utan dekorationer. Jag hade först tänkt klara mig utan, men insåg snabbt att det måste vara lås eller annan fästanordning på båda sidor för att kameran ska hållas stängd.
 
 Alla kanter har fått lite metallvax på sig. Jag är nog lite kär i det nu :) Faktiskt har jag nog lyckats kleta på lite vax på typ allt på denna kamera!
Som "spikar" har jag använt Liqiud Pearls - chokladbrun.

 Enkel baksida.

 
Med denna vill jag delta i:
I Am Roses - Anything goes
Kort o Mania - #162 La de blomstre
Nordsalten - #148 Perler er kvinnens beste venn. (Svart pärlband, Liquid Pearls)
Scrappelyst - Retrostil
The Ribbon Girl - Any Image
 
Tack för titten! :)
Thanks for looking! :)

6 kommentarer:

 1. OMG, this is just stunning! I absolutely love everything about it! Thank you for sharing with us at the Ribbon Girl, good luck and I hope you will join us again.
  Hugs
  Gina xx
  http://www.ribbongirl.co.uk/catalog/

  SvaraRadera
 2. This is amazing!!! What a fantastic project idea!! Thanks for joining us at I Am Roses!!

  SvaraRadera
 3. Kjempelekkert.
  Virkelig forseggjort og gjennomført.
  Tusen takk for at du deltar hos Scrappelyst.

  Hege.

  SvaraRadera
 4. A stunning project Katarina!!!
  Thanks for joining our Anything Goes Challenge at the I Am Roses.

  SvaraRadera
 5. Veldig vakker og forseggjort kamera. Virkelig nydelig!
  Tusen takk for at du deltar hos Scrappelyst :)

  SvaraRadera
 6. For et fantastisk kamera, og for en jobb!

  Tusen takk for at du deltar i utfordringen vår hos Scrappelyst :)

  Linda

  SvaraRadera