onsdag 30 juli 2014

Magnolias DooHickey Club #1

Jag älskar ju Magnolias dies och stämplar så när det nu skulle komma ett paket med dies var jag ju tvungen att beställa! :) Jag tänkte att sommar - då är det säkert lite olika blommor och blad bl.a.
Snopet när paketet kom - temat var marint, såsom ankare, badanka, snäcka, sjöhäst, manet, alger m.m. Så besviken jag kände mig!!
Magnolia Ink-tidningen tycker jag är jättebra, så att det skulle följa med en inspirationstidning såg jag också fram emot. Inspiration fick jag absolut... men varför så liten och tunn!? Jag hade förväntat mig betydligt fler sidor.
Jaja, nog med gnäll nu. Diesen lades åt sidan och jag tänkte att någon gång måste jag ju prova dem i alla fall. Så dök det upp en utmaning i denna facebook-grupp och jag tänkte att nu är det rätt tillfälle att plocka fram diesen. Eftersom jag inte var så jätteförtjust i det marina temat har jag försökt hitta på alternativa användningar av en del dies och så här blev till slut mitt bidrag. Fortfarande lite marint tema, men ändå inte. Jag har använt 10 av 13 dies från paketet, de som fick stå över var sjöhästen, vågbården och badankan.
 
"Plankorna" är gjorda av fickantagen och en embossingfolder från Sizzix, de är målade med distressstains i färgerna "Weathered Wood" samt lite  "Old paper" och "Vintage photo".
Bilden är en reklambild från en gammal tidning, sedan har jag stämplat på servett och limmat på bilden. Bakom motivet scallopedbården från paketet som är embossad med folder från Cuttlebug.

Vimpeln och ankaret är ju original, algerna i två modeller fick agera blad till blommorna.
Svampen är gjord av toppen av maneten och öppningen i snäckan. (För övrigt inspirerad av tips från tidningen så att den blev lite 3-d liknande).
Den röda blomman är gjord av innehållet i flipflop-tofflan, stjärnan samt en pärla.


"Emblemet" med fjärilen är gjord av en spellbindersdie och sedan toppen av snäckan och spröten på maneten.


De röda små blomknopparna under emblemet är 3 hopknycklade stjärnor.


Jag känner mig hyfsat nöjd över resultatet och kommer nog att använda dessa dies fler gånger... Helt fel var de ju inte! ;)

Med detta kort vill jag också delta i dessa utmaningar:
Live & Love Craft´s -  #25 By the sea
MDUC - #241 Anything goes
Kort o Mania - #111 Sommer/summer

Tack för titten! :)
 

4 kommentarer:

 1. Hei. Jeg kjente det på samme måten da jeg fikk min pakke. Jeg ble kjempeskuffet. Min ligger fortsatt uåpnet! Men dette ble utrolig flott! Kanskje jeg må ta dem fram likevel! Takk for inspirasjonen! Klem, Elizabeth

  SvaraRadera
 2. Hej Katarina,
  Vad trist att det inte blev som du tänkt dig, men det här fick du ihop till ett trevligt kort trots allt. 10 av 13 är bra jobbat! Tack för att du länkade upp till LLC’s juliutmaning och ha en fortsatt skön sommar.
  Kram, Sandy
  Owner & Operator @Live & Love Crafts

  SvaraRadera
 3. Karolina Lindell2 juni 2015 kl. 13:37

  Har du lust att sälja ditt kit? jag har letat med ljus och lykta efter det i flera månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte exakt alla dies. Vimpeln ska jag behålla, ev någon fler. Fortfarande intresserad?

   Radera